Burn-out preventie

Wil jij meer grip krijgen op je stressklachten en voorkomen dat je uitvalt?

Ik geloof erin dat we allemaal preventief meer kunnen doen om uitval door burn-out te voorkomen. Zowel op individueel niveau, als teamniveau en organisatieniveau. Natuurlijk is dat niet allemaal even makkelijk, maar jij hoeft dat ook niet in je eentje uit te vogelen! Als burn-out specialist kan ik jou daarbij helpen door mijn kennis en ervaring met jou te delen.
Tijdens de online 1-1 coachingsessies gaan wij ons focussen op wat er speelt en hoe jij meer grip kunt krijgen hierop. Geen vage coach bullshit, maar gebaseerd op wetenschappelijke informatie, cognitieve gedragstherapie, ACT en oplossingsgericht coachen.

1-1 coaching

Online sessies, hoe werkt dat precies?

1
Aanmelden
Na mailcontact ontvang je een link op 24sessions met direct toegang tot mijn online agenda. Je kunt vervolgens zelf sessie 1 inplannen.
2
Videosessies
De sessies zijn mogelijk vanaf je laptop, computer, tablet of smartphone. Je hoeft niets te downloaden. Ieder sessie duurt 50 minuten en daarvoor krijg je een persoonlijke link toegestuurd voor de uitnodiging van een videosessie met een gepersonaliseerde toegangscode. Je kunt de link openen met bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Safari11+. Er wordt vervolgens gevraagd om de sessiecode in te voeren om het videogesprek te kunnen betreden. Daarna kun je controleren of het geluid, je microfoon en camera goed werken.
3
Tijdens de sessies
Vervolgens kunnen wij starten met een sessie en plannen we aan het einde van sessie 1 direct de vervolgafspraken door. Bij preventietrajecten boeken mensen gemiddeld 5 tot 6 sessies. De sessies worden veelal om 1 of 2 weken gehouden. Het is tevens mogelijk om in de chatgedeelte van het videogesprek documenten te sturen en te chatten. Tijdens de sessies maak ik vaak gebruik van modellen en oefeningen die ik met jou deel in de chatgedeelte. Vergeet dit niet direct op te slaan!
4
Na de sessies
Na de sessie ga jij aan de slag met je eigen opgestelde doelen. Soms gaat dat gepaard met opdrachten, oefeningen, literatuur om te lezen of het luisteren naar podcasts.

Jouw burn-out expert!

Arbeids- en organisatiepsycholoog

Psycholoog NIP

Andere manieren van preventie

Even anders

Vragen?

Online sessies

Met welke hulpvraag kan ik bij jou terecht?

Hoe kan ik beter omgaan met (werk)stress?

Hoe voorkom ik dat ik overspannen en burn-out raak?

Hoe kom ik uit mijn burn-out?

Hoe kan ik mijn grenzen beter aangeven?

Hoe kan ik omgaan met piekeren?

Hoe kan ik omgaan met paniekaanvallen en angst?

Hoe kan  ik zorgen voor een gezonder werk-privébalans?

Ik voel mij onzeker op de werkvloer, hoe kan ik meer van mijn kwaliteiten laten zien?

Hoe kan ik als leidinggevende (CEO/,manager, directeur, MT) mijn personeel meer bevlogen krijgen?

Hoe kunnen wij als organisatie werknemers vitaler maken?

Hoe vergroten wij als organisatie de mentale weerbaarheid van het personeel?

Wordt het vergoed door zorgverzekeraars?

Nee, ik werk als vrijgevestigde psycholoog. Mocht je als werknemer werken bij een organisatie, dan kun je wellicht wél het bedrag declareren als “opleidingsbudget” of laten financiëren vanuit het “EAP” budget. Ik adviseer je daarom om dit zelf bespreekbaar te maken met de HR-afdeling van je organisatie. Houd er rekening mee dat er géén speciale facturen opgesteld worden en dat jijzelf verantwoordelijk bent voor het in orde krijgen van de declaratie.

Kan mijn werkgever dit ook betalen?

Wist je dat de reden van verzuim in een kwart van de gevallen te maken heeft met werk? Na een jaar is ruim 4,5 en 3,2 procent van de werknemers met psychische klachten, overspannenheid en burn-out nog niet (volledig) terug op het werk (TNO, 2020). De redenen voor verzuim hebben in 27% van de gevallen te maken met psychische klachten, overspannenheid of burn-out. Dat is veel! Gemiddeld gezien lijken mensen 56,8 dagen ziekgemeld te zijn, wat dus drie maanden is.

Veel werkgevers willen daarom hun steentje bijdragen aan de vitaliteit van hun personeel om uitval door stressklachten te voorkomen of herstel te bevorderen. De kans is daarom groot dat jouw werkgever de kosten voor sessies wil vergoeden! Moet je ze overtuigen? Cijfers liegen niet!

Hoe meld ik mij aan?

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten meer aan. 

Wat zijn de voordelen van online sessies?
  • Laagdrempelig.
  • Geen wachttijd.
  • Tijdsbesparing.
  • In je eigen vertrouwde omgeving.
  • Bewezen effectieve methode.

Wat heb jij nodig?

Senior psycholoog & coach

Ik heb plek voor nieuwe cliënten!